Close

Guillem Anguera

(Mont-roig del Camp, 27-6-1979)

Breu currículum:

Títol Superior de Música especialitat instruments de la música tradicional i popular (ESMUC), Màster en formació de professorat de Secundària. Em dedico a la docència de l’acordió diatònic des de l’any 2001, i en l’actualitat sóc professor d’acordió diatònic a l’Escola Municipal de Música de Tarragona i a l’escola EspaiTrad de Valls. He exercit com a docent d’aquest instrument a les escoles Aula de Sons de Reus, Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat a Vila-seca i a Lleida, Aula de Música Tradicional de l’Anoia a Igualada, COMTCASE de Calaf i a l’EMMTP de l’Arboç del Penedès, entre altres cursos puntuals.

Sóc fundador i organitzador del Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp des de l’any 2007.

He format part de diferents formacions com Aynulatac, La Cafetera Exprés i Txala entre d’altres, amb qui he enregistrat diferents treballs discogràfics. També he composat la música de diferents bandes sonores per a documentals, com “Mont-roig, tornaveu mironià”, “Barraques de pedra seca”, “Horta, recapte Picassiana” o la música del DVD promocional de la candidatura de Tarragona per ser capital de la cultura europea el 2016. He actuat en molts teatres del nostre país en diferents projectes, a destacar el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, Teatre Bartrina de Reus, Teatre Metropol de Tarragona etc., i en festivals com el Mercat de Música Viva de Vic, Tradicionàrius o el FIMPT de Vilanova i la Geltrú entre molts altres.

He col·laborat en enregistraments discogràfics de músics del país i de fora, a destacar amb l’acordionista basc Kepa Junkera o el cantautor Fito Luri.